تور جزیره قشم
استان هرمزگان تنگه هرمز خلیج فارس
جزیرۀ قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس و بزرگترین جزیره غیر مستقل دنیاست که دارای موقعیت بسار حساس سیاسی نیز می باشد این جزیره در دوران ساسانیان ابرکاوان نام دارد که جزو استان هرمزگان می باشد.
بنادر مهم صیادی و تجاری
به خاطر بازار بسیار پر رونق و ورود کالا های مهم از کشور های حاشیهٔ خلیج فارس به این جزیره، وجود بنادر مهم و همچنین بنادر اختصاصی اهمیت بالایی دارد. چنان که در قدیم بنادر صیادی و بنادر تجاری در کنار یک دیگر قرار داشته ولی اکنون به دلیل رونق اقتصادی بنادر به صورت اختصاصی و ویژه امور خدمات به کشتی های تجاری و صیادان را انجام می دهند . بنادر مهم و صیادی شهرستان قشم به تر تیب زیر می باشند .
۱ – بهمن ۲ – شهید ذاکری ۳ – سلخ ۴ – مسن ۵ – سوزا ۶ – کاوه ۷ – لافت ۸ – درگهان ۹ – باسعیدو ۱۰ – فجر ۱۱ – شرکت نفت ۱۲ – رمچاه ۱۳ – کندالو ۱۴ – طبل ۱۵ – هنگام
جزیره ها
جزیره های بزرگ پیرامون قشم جزیره هنگام ، هرمز و لارک می باشند. بعضی جزیره های کوچک اطراف قشم هستند که فاصله کمی با ساحل دارند و هنگام برکشند و فروکشند ( جزر و مد ) به ساحل جزیره میپیوندند و میگسلند همین باعث نامگذاری این چند جزیره کوچک بعنوان جزایر ناز شده است که گویی در پیوستن به جزیره ناز می کنند.
عمده فعالیت صورت گرفته دراین جزایر صیادی است. به تازگی طبیعت بکر و ساحل زلال این جزایر مورد توجه گردش گران قرار گرفته است، که در این میان جزیره هنگام به خاطر نزدیکی به جزیره قشم و زیستگاه دلفین ها، آهو ها (جبیرها) و تنها پارک کروکودیل ایران بیشتر از بقیه جذب گردشگر می کند.
گنبد نمکی نمکدان
کوه نمکی یا کوه نمکدان در قسمت جنوب غربی جزیره، ویژگی عمده مجموعه کوهستانی غربی را تشکیل میدهد. این کوه که به شکل مخروط است تا ارتفاع ۳۹۷ متر (قلهٔ کوه نمکدان) میرسد. ساختار نمکی این کوه از انباشته شدن صخرههای آذرین با رسوبات تشکیل شده است. این کوه، با بقایای معادن نمک باستانی و چشمههای آب شور، به خودی خود یک ”اثر تاریخی طبیعی دیدنی“ با امکانات آموزشی و تفریحی را به وجود آورده است.
دره ستارگان
روستای برکه خلف در فاصله ۵ کیلومتری از ساحل جنوبی جزیره قشم قرار دارد. در شمال این روستا دره ستارگان قرار دارد. اهالی منطقه به این روستای زیبا استاله کفته میگویند. اما، نام دره ستارهها برای این پدیده کمنظیر زمینشناسی جا افتاده است.
به دلیل شکل ویژه این دره و انواع حجمها و پدیدههای فرسایش موجود در آن و وزش بادهای تند و گردش هوا در لابهلای ستونها و حفرههای موجود در دره تولید صدا میکند و به دلیل این صداها است که اهالی معتقدند با تاریک شدن هوا این دره محل آمد و شد ارواح و اجنه است و بنابراین از ورود به آن در شب خودداری می نمایند.
دره ستارهها در واقع یک ناحیه فرسایش یافته توسط آبهای سطحی، رگبارهای فصلی و تندبادهاست. فلات اولیه که هنوز در بخش شمالی بهصورت کم و بیش دست نخورده باقی مانده، در ارتفاع بین ۷ تا ۱۵ متری از کف دره قرار دارد و جنس آن ماسه سنگ با سیمان آهکی سست و پر از پوستههای فسیلی می باشد. مخروط های نوکتیز، ستون ها و ستونکهای فرسایشی، آرکها و تیغهها و دیوارههای نواری از جمله بخشهایی هستند که در این دره مشاهده میشوند.
به دلیل سست بودن جنس لایهها، میتوان انتظار داشت که پس از هر بارندگی شدید (که به ندرت اتفاق میافتد) تغییرات محسوسی در مورفولوژی دره صورت گیرد.
سواحل جزیره قشم
جزیره قشم با وسعتی نزدیک به ۱۵۰۰ کیلومترمربع، بیشترین سواحل و کرانهها را در بین جزایر خلیج فارس به خود اختصاص داده است. سواحل زیتون، سیمین، جزایر ناز، سوزا، مسن، شیبدراز، سلخ و دوستکو از دیدنیترین سواحل جزیره قشم محسوب میشوند. از ویژگیهای ساحل شناختی این جزیره، تنوع سواحل صخرهای، ماسهای و گلی آن است که چنین خصوصیتی بهطور یک جا در کمتر جزیرهای یافت شده است. سواحل شنی و ماسهای نقرهفام نیز از دیگر انواع سواحل در جزیره قشم محسوب میشوند. ساحل صخرهای زیتون، ساحل شنی سیمین و سواحل گلی لافت و جنگلهای حرا تنوع سواحل قشم را نشان میدهند. ساحل صخرهای ریگو معروف به ساحل لاکپشتها نیز از دیگر سواحل زیبا و جذاب جزیره قشم است که لاکپشتها در آنجا برای نفسگیری و تغذیه به روی آب میآیند. سواحل زیبای جزیره هنگام در دو کیلومتری خط ساحلی جنوب جزیره قشم زیستگاه دلفین های باهوش و بازیگوش است که این مسئله موجب جذب گردشگران علاقهمند به قشم و جزیره هنگام می باشد. گردشگران علاوه بر ساحل زیبای بین هنگام و قشم از طبیعت رویایی داخل جزیره هنگام و تنها مزرعه پرورش تمساح کشور نیز دیدن می کنند.
چشمههای جزیره قشم
چشمههای جزیره قشم، که بهطور پراکنده در جزیره وجود دارند و عمدتاً شور هستند. برخی از این چشمهها عبارتاند از:
چشمه کارگه چشمه معدنی سولفوره و شور کارگه در میانه و هسته مرکزی ساختار تاقدیسی مجاور بندر ماهیگیری سلخ (میدان گاز طبیعی سلخ، معروف به برهوت) واقع شدهاست. آب این چشمه (چند لیتر در ثاینه) پس از نهشته شدن بخشی از مواد معدنی سیاهرنگ همراه در محل تظاهر، موجب تغذیه بیشتر آب شور در آبراهه موجود این محل بوده و در اطراف و بستر آبراهه اخیر نیز رسوبات فراوان نمک گذاشته میشود.
ـ چشمه گوری: رسوبات واحد گوری دارای ضخامت حدود یکصدمتر، پوشاننده نهشتههای انیدریت و نمکهای مربوط به سازند گچساران است که با توجه به دانستهها، ستبرای حدود ۱۴۰۰ متر دارد.
چشمههای دامنه کوه نمکدان پهنههای پوشیده از رسوب نمک در کوه نمکدان دارای تودههای بسیار بزرگ و گسترده نمک با کمیت بالا با کیفیت و خلوص نسبتاً مناسب است و از نظر اقتصادی در تأمین نمک خوراکی، نمک طبی و حتی تأمین بخشی از مشتقات موردنیاز در ترکیباتی از پتروشیمی اهمیت دارد.
اطلاعات تکمیلی
محدودیت سنی | +1 |
---|---|
کلاس اقامتگاه | ??, ???, ???? |
نام اقامتگاه | آپادانا, آرام, آرمان (درگهان), ارم, ایرسا, خلیج فارس, سما ۲, شمس, کیمیا ۴, مارینا ۲, نخل زرین |
نوع اقامت گاه | هتل |
ایام خاص | خیر |
حمل و نقل | قطار, هواپیما |
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده
دیدگاه شما