غار چال نخجیر
مقصد
1 روز
مدت
آذر
تاریخ
2/10
توانایی
تهران
مبدا

تور طبیعت گردی غار چال نخجیر و معبد سلوکی ها

استان مرکزی شهرستان نراق ، شهرستان خورهه

غار چال نخجیر در موقعیت جغرافیایی N340214 E504554 در استان مرکزی واقع است. غارچال نخجير در هشت كيلومتري شرق دليجان و در نزديكي روستاي نراق واقع شده است و اكنون زير نظر كارشناسان سازمان ايرانگردي و جهانگردي در حال آماده سازي جهت توريستي شدن مي باشد. غار چال نخجير در اواخر سال 1367 در اثر يك انفجار در نزديكي هاي دهانه آن توسط سازمان آب دليجان كشف گرديد.

تا ششصد متري اول غار مسير در امتداد جنوب به شمال مي باشد و بعد از آن داراي دو انشعاب مي شود يكي از انشعابات به طرف شمال شرق و ديگري به شمال غرب امتداد مي يابد. طول كل هر كدام از شعب بطور تقریبی يكهزار و سيصد متر است. از امتيازات این غار افقي بودن كل مسير است.

تالارهاي متعدد و حوضچه هاي آب، راهروهاي طولاني، مسيرهاي مشكل در بعضي از نقاط و چكنده و چكيده هاي بلورين و بسيار متنوع و زيبا و حتي در نقاطي منحصر به فرد از خصوصيات آن است. حدود 95% از بدنه غار پوشيده از چكنده و چكيده است و فقط 5% باقيمانده سنگي ميباشد كه اين خود بر زيبايي غار مي افزايد. غار چال نخجير از تالارهاي مختلفي تشكيل شده است. زيباترين تالار آن، تالار چهلستون نام دارد كه با انواع چكيده و چكنده هاي مختلف و رنگهاي خيره كننده پوشيده شده است. از ديگر تالارهاي اين غار مي توان تالار سفره عروس, درياچه، برزخ، باغ وحش، چهلچراغ و تالار زيبائيها را نام برد.

دهانه اصلی این غاردارای 10 متر عرض و بین 10 تا 40 متر ارتفاع است که هر بیننده ‌ای با گذر از این دهانه و ورود به غار حیرت زده می ‌شود.

این غار دارای یک شاخه‌ اصلی و چند شاخه فرعی است که تا کنون توسط افراد محلی و غار نوردان مجرب در حدود 4 کیلومتر از آن شناسایی شده و پیش بینی می شود حدود 8 تا 10 کیلومتر عمق داشته باشد. تاکنون بالغ بر دو هزار متر فضای خشک در محوطه درونی این مجموعه شناسایی شده ‌است که عموما “کریستالیزه” بوده و تزئینات بلوری و اسفنجی کف، دیوارها و سقف آن از ناب ترین نمونه‌ های موجود جهان است. دست خلاق طبیعت طی میلیون‌ها سال با مدد از شرایط خاص‌ آب وهوایی ‌و جغرافیایی درون غار، دهلیزها، دالان ها، کریدورها، تراس ها و حوضچه‌ های بی ‌نظیری را به وجود آورده که بازتاب نور از منشورهای بلور”کلسیت” در کنار آویزه ‌های پر حالت آن هر بیننده ‌ای را متحیر و مبهوت می‌ کند.

در گنجینه شگفتی این غار اسرارآمیز ، سنگ‌ های تزئینی با اشکال متنوع مانند عقاب، لاک پشت، گوزن، انسان، کبوتر و تندیس های عظیم ‌الجثه بلورین ایجاد شده است که بیشتر آنان از جنس آهک است. وجود یک دریاچه در بخش انتهایی و زیردست غار که دیواره، سقف و پیکره ‌های اسرار آمیز آن را سنگ‌ های عجیب محاصره کرده، زیبایی توصیف نشدنی به این غار داده ‌است.

تهویه ‌طبیعی هوای درونی غار در فصول تابستان و زمستان یکی دیگر از عجایب این غار شگفت انگیزاست، در تابستان خنک و در زمستان گرم است و هیچ گاه در این مجموعه بازدید کنندگان با کمبود اکسیژن روبرو نمی ‌شوند. رسوبات دولومیتی با رنگ آمیزی جاذب در جای ‌جای غار پتانسیل عظیمی ‌از اسفنج های بلورین و کریستاله ، باغهای مرجانی و مخروط های گل کلمی شکل را خلق کرده است.

تالارهای “عروس” ، “گل کلمی” ، “آبشارگلی” ، “فرسنگ” و “هیولا” از جمله بخش های دیدنی این غار نادر و عجیب است.

معبد سلوکی ها از مجموعه بقایا و آثار به جا مانده در منطقه تاریخی خورهه محلات از جمله مهم ترین آثار تاریخی کشور است که ابهامات زیادی را درباره قدمت، معماری، کاربرد و نوع استفاده از بنا در بین مورخان و باستان شناسان داخلی و خارجی ایجاد کرده است.

مورخان از این مجموعه که تنها دو ستون از آن باقی مانده است، به نام آتشکده، معبد، کاخ و مرکز جشن ها و مراسم مذهبی، عمارت و منزل ییلاقی و قبرستان یاد کرده اند.
در کاوش های به عمل آمده از این منطقه تاریخی، آثار متعددی از دوره سلوکیان، اشکانیان، ساسانیان و دوره اسلامی به دست آمده که نشانگر کاربرد آن در دوره های مختلف بوده است.

به گزارش واحد اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي كشور، پيشتر گمان مي شد خورهه بقاياي يك معبد يا آتشكده مربوط به دوره سلوكي باشد كه بر اساس آخرين شواهد بدست آمده مشخص شد اين بنا يك خانه اربابي است كه در حدود قرن اول ق.م ساخته شده و تا پايان دوره اشكاني به حيات خود ادامه است

كشـف سكـه اي از جنس مس به ضرب همدان با تصويري از يك پادشاه در يك رو و كمانداري در روي ديگر و نوشتــه هايي يوناني متعلق به اوايل ميلادي

 

استان/شهر :مرکزی
نوع سفر/ فعالیت: طبیعت (غار)، تاریخ فرهنگ
سبک : گروهی/خانوادگی،جوانان

حمل و نقل زمینی (حمل و نقل توریستی با توجه به حدنصاب)

حدود 265 کیلومتر به مدت 4 ساعت (در ماشین و در شرایط عادی جاده)

پذیرایی صبحانه و پذیرایی بین روز

راهنما و مسئول تداركات

بیمه مسئولیت مدنی

صبح هنگام از تهران به سمت قم حرکت میکنیم، پس از صرف صبحانه به سمت خورهه ادامه مسیر میدهیم تا به دیدار از معبد سلوکی خورهه برویم، پس از بادید به سمت دلیجان ادامه مسیر میدهیم تا به دیدار از غار چال نخجیر برویم، دیدار از چکیده و چکنده های بلوری این غار 3 طبقه از دیدنی های منحصر به فرد این سفر است، به سمت نیاسر می رویم تا از بنای چهارطاقی دیدار کنیم، سپس به سمت تهران بر میگردیم.

غار چال نخجیر
غار چال نخجیر
غار چال نخجیر
غار چال نخجیر

آفتاب کلوت

تلفن

۲۱۶۶۴۸۸۳۷۴-۵ (۹۸)+

آدرس

تهران – خیابان ولیعصر، بالاتر از انقلاب، مقابل بزرگمهر، ساختمان شماره ۱۴۹۱ (افشار)، واحد یک جنوبی

نمابر

۲۱۶۶۹۷۶۰۱۱(۹۸)+
info [at] kalout .com

تلفن های تماس با کلوت در ایام تعطیل

۰۹۹۰۲۶۰۰۶۳۴
۰۹۱۲۳۴۷۴۲۲۰
۰۹۱۹۶۴۶۵۹۵۲
۰۹۹۰۲۶۰۰۶۳۶

غار چال نخجیر
غار چال نخجیر
غار چال نخجیر
معبد سلوکی ها
غار چال نخجیر
معبد سلوکی ها
غار چال نخجیر
غار چال نخجیر

دیدگاه ها

هنوز دیدگاهی ثبت نشده

دیدگاه شما

امتیاز