تپه مارلیک

استان گیلان شهرستان رودبار

تپه مارلیک تپه ای باستانی است که در اطراف رودبار در دره گوهررود قرار دارد. دره‌ای خوش آب و هوا که سالیانی محل سکونت اجداد ثروتمند گیلانی ‌ها بوده است. از دیگر تپه های این منطقه زینب بیجار ، پیلاقلعه ، دوربیجار و جازم کول ، را می توان نام برد. در این تپه ۵۳ آرامگاه کشف شده است که عموما از سنگ و گل ساخته شده اند .
برای ساخت این آرامگاه ‌ها از تخته سنگ‌ هاى بزرگ طبیعى سطح تپه و در بعضى قسمت ‌ها هم از سنگ‌ هاى زرد رنگ متعلق به دره گوهررود، استفاده ‌شده است.
تعداد زیادی ظروف و اشیای سیمین و زرین در این منطقه کشف شده که نشانه ثروت فراوان ساکنان آن بوده و قدمتشان به حدود 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح مى ‌رسد .
اقوام ساکن مارلیک «ماردی‌ ها» مردگان‌ شان را با لباس رسمى و تزئینات فراوان به پهلو روى تخته سنگ قرار مى ‌داده‌ اند و همراه مردگان نیز، ظروف تشریفات مذهبى ، مجسمه ‌ها ، زیور آلات ، اسلحه ، ابزار و ادوات ، ظروف و ادوات آشپزخانه ، مدل و نمونه ادوات مختلف و اسباب ‌بازى کودکان را دفن مى کرده اند . این اشیا نمایانگر هویت و حرفه صاحب آرامگاه و عقاید مذهبى ساکنان آنجا بود. وسایل رزمى چون خنجر ، شمشیر ، سرنیزه ، سرگرز ، مچ بند ، بازوبند رزمی و تیردان مفرغى نیز بیانگر جنگجو بودن این اقوام است.
از ویژگی های مهم تمدن مارلیک صنایع فلزی و مخصوصا صنایع مفرغی است . در منطقه مارلیک به دلیل وجود معادن سنگ فلز و منابع سوختی چون چوب فراوان تولید مفرغ رونق زیادی داشته است .
از جمله شگفتی های دیگر مارلیک جامهای شیشه ای است که گفته می شود از اولین نمو نه های صنعت شیشه سازی بشر می باشند .

درباره نویسنده

client-photo-1
مهسا صادقی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید