دریاچه گهر

استان لرستان منطقه اشترانکوه

دریاچه گهر که به نگین زاگرس معروف است یک دریاچه کوهستانی می باشد. این دریاچه در میان رشته‌کوه اشترانکوه در استان لرستان قرار داشته و به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان در امان مانده‌است. هر سال حدود ۷۰٬۰۰۰ گردشگر از این منطقه بازدید می کنند.

این دریاچه بر روی گسل اصلی زاگرس قرار گرفته و احتمالاً در اثر وقوع زمین لرزه‌ای بزرگ به وجود آمده‌است.

گهر از ۲ بخش به نام‌های گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) تشکیل شده است.
دسترسی به این دریاچه با خودرو از طریق شهر دورود میسر است و نزدیک ترین راه برای رسیدن به این دریاچه می‌باشد.

ساحل این دریاچه در ضلع غربی و قسمت مقابل‌اش (ضلع شرقی) ماسه‌ای و برای شنا مناسب است و در سایر نقاط ساحلی صخره‌ای دارد که برای شنا مناسب نیست. در قسمت شمال و جنوب دریاچه، جنگل انبوهی وجود دارد که در شرف نابودی می باشد.

از قسمت بالای دریاچه، جوی آبی به آن می‌ریزد که ادامه اش به دریاچه‌ای دیگر منتهی می‌شود که با کمی پیاده روی می‌شود به این دریاچه که گهر دوم یا گهر پایین نام دارد، رسید. عمق این دریاچه کم بوده و ماهیان کف دریاچه با کمی دقت دیده می شوند.

آب دریاچه گهر بسیار خنک و شفاف با بستری مملو از سنگ ریزه یا قلوه سنگ است. ماه‌های تیر و مرداد بهترین زمان سفر به این دریاچه‌ می باشند. دره‌ بسیار زیبای اطراف دریاچه گهر که پوشیده از شقایق‌های رنگی و لاله واژگون است به دره نی‌گاه معروف است.

مبیشتر بارش سالانه در منطقه گهر بصورت برف می‌باشد در سال‌های پر برف سطح دریاچه یخ می زند. اطراف دریاچه گهر پوشیده از درختان بلوط، بید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو، گردو، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، کنار کهور، انار، گز، و موی وحشی است.

منطقه حفاظت شده اشترانکوه با حیات وحش متنوع شامل حیواناتی از قبیل بز، قوچ، آهو، کل، پلنگ، گرگ، گراز، خرس قهوه‌ای،کفتار، روباه، شغال، خرگوش و پرندگانی چون عقاب، کبک، شاهین، تیهو و آبزیان مانند مارماهی، لاک پشت، قورباغه و ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز است.

درباره نویسنده

client-photo-1
مهسا صادقی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید